Introductie
Verwarming
Storing CV
Vloerverwarming
Duurzame Energie
Loodgieten
Dak- en zinkwerken
Links
Welkom bij...
Vloerverwarming

Vloerverwarming en -koeling zijn sterk in opmars. Particulieren en ondernemingen kiezen steeds vaker voor comfort. Het is een logische keuze, want vloerverwarming en -koeling bieden het meest behaaglijke binnenklimaat. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat dit systeem de ideale temperatuur het dichtst benadert. Op deze site vindt u informatie op het gebied van vloerverwarming en -koeling.

Voordelen:

  • Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren nodig. Daarmee is het een esthetische aanwinst;
  • Vloerverwarming is gezonder en hygiënischer dan alternatieve systemen;
  • Mensen met allergieproblemen of astma-aandoeningen voelen zich aanmerkelijk beter in een ruimte die verwarmd wordt door vloerverwarming;
  • Het energieverbruik kan 10 tot 15% lager uitvallen ten opzichte van andere verwarmingssystemen.

U ziet dat u met vloerverwarming zuiniger kan stoken met een lagere cv tempratuur.

Vloerverwarming als koeling
Koeling door middel van vloerverwarming wordt steeds meer toegepast aangezien huizen steeds beter geïsoleerd worden en er steeds grotere glasvlakken in de gevels zitten. Het energieverbruik van deze vorm van koeling is aanzienlijk lager in vergelijking met een airco installatie. Het stralingsprincipe koelt zonder energiegebruik en verwarmt met minder energiegebruik. Zo voelt het binnenklimaat aangenaam koel bij een hogere luchttemperatuur in de zomer, en in de winter warm bij een lagere luchttemperatuur.Vloerverwarming als hoofd- en bijverwarming
Vloerverwarming is op twee manieren te realiseren, namelijk als hoofd- en als bijverwarming.

Hoofdverwarming
Vloerverwarming als hoofdverwarming is een volwaardig verwarmingssysteem dat radiatoren en andere verwarmingstypen overbodig maakt. Het wordt daarom steeds vaker toegepast in de woningbouw.

Bijverwarming
Vloerverwarming als bijverwarming wil zeggen dat er naast de vloerverwarming een andere vorm van verwarming aanwezig is (bijv. radiatoren, luchtverwarming of convectorputten) die als basisverwarming functioneert. 

Het ontwerp van vloerverwarming als bijverwarming is eenvoudig. De verwarmingsleidingen worden op gelijke onderlinge afstand (max. 30 cm hart op hart) in meander- of slakkenhuispatroon geprojecteerd. De regeling vindt plaats op basis van de watertemperatuur. De vloerverwarming zorgt voor een aangename vloertemperatuur en de radiatoren of andere vorm van verwarming zorgt voor het bereiken en onderhouden van de vertrektemperatuur. De capaciteit van de radiatoren kan verminderd worden met 50 W/m2 vloerverwarmingoppervlak. De watertemperatuur van de vloerverwarming is maximaal 50°C.

  

Wij kunnen ook zorgen voor infrezen van vloerverwarming in een bestaande vloer, hakken en breken is dan niet meer nodig.


Draadloos of elektrisch? 
Vloerverwarming is mogelijk in elke vertrek van het huis. Welk systeem hier het beste voor geschikt is, hangt onder andere af van de woning, de isolatie en uw wensen.

Elektrisch
Binnen de groep "elektrische vloerverwarming" zijn er twee producten: elektrische vloerverwarming voor vloeren met tegels of plavuizen en elektrische vloerverwarming voor houten- of laminaatvloeren. 

Tegels en plavuizen: De elektrische vloerverwarming die speciaal is ontwikkeld voor tegels en plavuizen wordt veel toegepast in badkamers en keukens. De vloerverwarming wordt alleen gebruikt om de vloer op een aangename temperatuur te brengen, dus niet om het vertrek volledig te verwarmen. De temperatuur is perfect te regelen met een speciale klokthermostaat. 

Hout en laminaat: Houten- en laminiaatvloeren mogen niet te snel warm worden. Hier is een speciaal vloerverwarmingssysteem voor ontwikkeld. Door dit systeem wordt de vloer door aluminium platen zeer gelijkmatig opgewarmd. De voordelen hiervan zijn dat de vloer direct na installatie van het systeem te gebruiken is, het zeer eenvoudig aan te leggen is da je de mogelijkheid hebt het systeem mee te nemen bij verhuizing. 

Draadloos
Indien u kiest voor vloerverwarming in meerdere kamers van de woning, dan is het mogelijk om deze afzonderlijk van elkaar te regelen. In ieder vertrek wordt een draadloze thermostaat geplaatst. Deze communiceren met een hoofdregelaar voor zowel de ingestelde als de gemeten temperatuur. Ter controle strut de hoofdregelaar een "ontvangstbevestiging" terug naar de thermostaat. Dit is de zogenaamde 2-weg communicatie, wat een controller op juist werking mogelijk maakt. Indien nodig zal de hoofdregelaar een afsluiter voor een specifieke vertrek open sturen zodat daar warm (of gekoeld) water naartoe gevoerd wordt om dat vertrek verder te verwarming (of koelen). 
Met de eveneens draadloze afstandsbediening is het hele systeem te bedienen.
 

 

IntroductieVerwarmingStoring CVVloerverwarmingDuurzame EnergieLoodgietenDak- en zinkwerkenLinks