Introductie
Verwarming
Storing CV
Vloerverwarming
Duurzame Energie
Loodgieten
Dak- en zinkwerken
Links
Warmtepomp
Welkom bij...
Duurzame Energie

Zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector waarin de straling van de zon wordt omgezet in warmte. De zonnecollectoren op het dak vangt het zonlicht op en geeft de zonnewarmte af aan een vloeistof (meestal water met antivries). Via een aparte leiding gaat die vloeistof van de collector naar de boiler. De leiding loopt door het voorraadvat en geeft zijn warmte af aan het kraanwater dat daarin zit.

Standaard onderdelen van een zonneboiler zijn een collector (met een oppervlak tussen 2,2 en 5,4 m2), een boiler (voorraadvat met 80 tot 240 liter water), een pomp, temperatuursensoren en een naverwarmer.
De naverwarming (CV-ketel, geiser of warmtepomp) stookt het water in de boiler zonodig op tot minimaal 60 graden Celsius, als de zonnecollector dat niet haalt. Voor uw gezondheid is die temperatuur noodzakelijk: in (stilstaand) water van tussen 25 en 60 graden Celsius floreert de Legionella bacterie.

Besparing op energierekening
Een gemiddeld huishouden met een gasketel en een standaard zonneboiler bespaart ongeveer 170m3 aardgas voor waterverwarming.

Subsidie
Een gemiddeld gezin (4 personen) bespaart met een zonneboiler 45 procent op gasverbruik voor waterverwarming. Desondanks verdient u de hoge aanschafkosten nog niet terug. De  subsidie voor toepassingen van zonne-energie brengt daar misschien verandering in. Laat u (door ons) goed informeren over de lopende subsidieregeling.

HR in huis?
Hebt u een Hoog Rendementcombiketel in huis met Gaskeur CW, of met Gaskeur CW en HRww? Dan bespaart u met een zonneboiler minder gas omdat uw toestel al erg efficiënt is. De kosten voor warm water met een zonneboiler, zijn dan hoger.

Zonneboilercombi

Een zonneboiler levert warm water voor de keuken en de badkamer. Een zonneboilercombi verwarmt daarnaast ook het huis. De zonneboilercombi bespaart ongeveer vijf procent meer energie dan een gewone zonneboiler. Het systeem werkt het best als warmte in huis wordt verspreid via vloer- en wandverwarming. Door de hoge aanschafkosten verdient u de aanschafkosten niet volledig terug via energiebesparing alleen. Als u subsidie wilt aanvragen, kan dat alleen over het warmwatergedeelte.

Hogere energieprijs niet meegerekend
Bij de berekeningen is geen rekening gehouden met eventuele toekomstige stijgingen van energieprijzen. Als de gasprijs stijgt, bespaart een zonneboiler relatief meer op uw energiekosten, waardoor investering in een zonneboiler meer de moeite waard wordt.

Het plaatsen van een zonneboiler kunnen wij voor u verzorgen. Wenst u meer informatie, persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte? Dan kunt u contact met ons opnemen per mail info@warmtegarantsteenbergen.nl of telefonisch 0167-563294.

IntroductieVerwarmingStoring CVVloerverwarmingDuurzame EnergieLoodgietenDak- en zinkwerkenLinks